banner3.jpg banner_keeper.jpg banner_regenboog.jpg header4.jpeg Sample 09 (1200x400).jpg

Hockey7

Hockey spelen als een doordeweekse avondcompetitie? Dat kan nu ook bij MHC Hoevelaken!
Je kunt je per kwartaal inschrijven waarin je dan met je team (van minimaal 7 spelers) op 5 vrijdagavonden speelt tegen andere teams. En zonder extra kosten mag je ook meetrainen met trimhockey als je dat leuk vindt!

Sinds 2017 heeft de KNHB de hockey7 competitie opgericht. Deze competitie is bedoeld voor hockeyers die niet meer elke zondag op het veld willen staan, maar niet willen stoppen met hockeyen. Het wordt – zoals de naam al aangeeft – gespeeld in teams van zeven spelers/speelsters. Ook teams met minder ervaren hockeyers kunnen meedoen, en worden dan ingedeeld bij andere minder ervaren teams.

De teams spelen op één avond twee wedstrijden (drieluik) van elk 25 minuten. Er wordt gespeeld op een half veld en zonder keeper en scheidsrechters.

Hockey7 wordt gespeeld in vier blokken (herfst, winter, lente en zomer) van elk drie maanden, met daarin vijf speelrondes. De wedstrijden worden om de week op vrijdagavond gespeeld. Na elk blok kan worden ingestroomd (of uitgestroomd).

Wil je meer weten over de spelregels, speeldagen en uitgangspunten? Kijk dan hier voor alle informatie.

Wil je ook laagdrempelig blijven hockeyen bij onze gezellige familieclub? Schrijf je dan in met jouw hockey7 team! Je kunt hiervoor contact opnemen met [email protected]