banner3.jpg banner_keeper.jpg banner_regenboog.jpg header3.jpg header4.jpeg kampioenen2019_bannerA.jpg Sample 09 (1200x400).jpg

Hoe worden de teams samengesteld?

Nieuws afbeelding 22-5-2019
Het huidige hockeyseizoen loopt alweer bijna ten einde. De Technische commissie is inmiddels gestart met het voorbereiden van de teamindelingen voor volgend seizoen (2019-2020). De definitieve teamindelingen worden medio juni bekend gemaakt. De TC geeft hieronder een toelichting op de samenstelling van de teams: 

Dit jaar zijn er geen selectietrainingen. Voor de D-E-F jeugd hebben we dit op advies van de hockeybond definitief afgeschaft en voor de A-B-C jeugd vinden we het dit jaar ook niet nodig. Selectietrainingen zorgen voor veel stress onder kinderen en bovendien kunnen we een duidelijker beeld krijgen van iemands ontwikkeling en eventuele potentie door het gehele jaar de kinderen te volgen dan wanneer op één vast moment beoordeeld en geselecteerd wordt.

Voor het indelen van de teams wordt naar het volgende gekeken:
  • D-E-F teams: als eerste wordt gekeken naar zaken als motivatie, inzet, postcode en vriendschappen. Daarna kijken we pas naar overige hockeyvaardigheden, waarbij we dan proberen te zorgen dat de verschillen niet te groot worden binnen teams.
  • A-B-C teams: hier wordt nadrukkelijker naar hockeyvaardigheden gekeken bij het indelen van de teams.

Het indelen van de teams wordt gebaseerd op feedback vanuit coaches en trainers en de voorkeuren vanuit ouders en kinderen. Verder heeft de TC zich ook een beeld gevormd van de teams door af en toe wedstrijden en trainingen te bekijken.
Tijdens het indelen van de teams wordt zo goed mogelijk rekening gehouden met de wensen maar helaas is dat niet in alle gevallen mogelijk. Wel zetten we altijd het spelplezier voorop en proberen we iedereen een zo passend mogelijke plek te geven.
 

Twitter